Beyşehir-Şarkikaraağaç yolu üzerindeki arazisinde, daha önce hububatat üretirken, çiftçilere örnek ve önder olmak için elma bahçesi tesis eden  Avukat ve İşadamı Nazif Bilir, BeyşehirZiraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ersözlü ve Oda Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Faruk Aydın tarafından bahçesinde ziyaret edildi.

Tam bodur elma bahçesinin  kurulduğu arazinin 25 dekar ve üzerinde 6000 fidan olduğunu  belirten İşadamı Nazif Bilir''Ailenin başka arazilerininde olduğunu ancak bu arazinin yol kenarında olması nedeniyle tercih ettik.25 bin m2 lik arazide 6 bin fidan var.Fidanlar 1700 adet Granismith, 600 adet Gala ve Türkiyede ilk kez dikilen Jeromine diye bir çeşitten ibarettir''.dedi.

Elma Bahçesinde sulamanın damla sulama ile yapıldığını gübrelemenin ise konunun uzmanı akdemisyenlein tavsiyesi doğrultusunda yapıldığını belirten İşadamı ve Avukat Nazif Bilir,''tam randımanlı olarak verim yakalanadğı zaman 120 tonluk bir verim beklediklerini''belirtti.

Beyşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun ERSÖZLÜ ise yerinde gördüğü elma bahçesine hayran olduğunu dile getirdi.Bir hukuk adamının ,ticaret erbabı kimliğiyle öne çıkan Nazif Bilir'in örnek bahçesinin çiftçilerimize örnek olmasını  temenni etti.

Son Güncelleme ( Perşembe, 15 Ekim 2009 12:55 )